Alla inlägg under december 2008

Av Elna - 3 december 2008 23:33

Jag saknar min kock. Min pojkvän. Han brukar alltid styra upp god mat på ett eller annat sätt. Vareviga dag.


Nu äter jag bara skit. Yoghurt med flingor varje morgon, och ett "mål mat" senare på dagen. Maten jag lagar skulle få min pojkvän att skämmas. Allt som oftast blir det mikromat från Tesco eller M&S, "macaroni & cheese", "spaghetti bolognese", eller "spaghetti carbonara". Jävla äckligt och slabbigt. När jag väl lagar mat blir det ett ihop-släng av det som finns i kylen. Korv, surimisticks, philadelphia, bröd, ägg, pasta, röd pesto, bacon. Jätteäckligt i längden.


Idag åt jag chokladmousse till middag. Ge mig min kock!!

ANNONS
Av Elna - 3 december 2008 17:05

Hittade detta nyss:


"vad komiskt, nu förra veckan när jag var sjuk satt jag och kolla igenom hela greveholm och pelle svanslös.. jag vart som ett litet barn igen, dem är så himla bra! fattar inte vad dem tänker med när dem gör julkalenderna nu förtiden, tycker någon att det är bra?"


Detta är ett fantastiskt exempel på vad jag menar med förra inlägget. Borde man inte göra något? Nåt drastiskt? Ringa flickebarnets föräldrar?

ANNONS
Av Elna - 2 december 2008 20:15

Jag vet att många hatar människor som märker ord. Men jag tänker precis tvärtom. Rätta mig! Jag vill utveckla mitt språk och lära mig hur alla ord stavas och används. Om jag av en händelse stavar "hade" med två d, rätta mig! Inte för att just det kommer hända, men ni fattar principen.


Jag kämpar hårt för att inte bli rödpennekärringen som anmärker alla, men det är svårt att låta bli. Texten man läser är skriven av en människa som alltid kommer få en "dum-stämpel" om han/hon inte gör något åt det. Ska man inte säga till då? Upplysa om att de och dem inte är samma sak? Att igentligen stavas med e? Att koncert stavas konsert på svenska och concert på engelska? Att svenskans spendera inte är samma som engelskans spend?


Jag förstår mig iallafall inte på de som hatar att bli rättade. Jag skulle bli tacksam.

Av Elna - 2 december 2008 20:05

Jag kan förresten tipsa om att lyssna på talböcker. När man pysslar är det skönt att lyssna på något, eftersom ögonen och händerna är upptagna, och varför inte lyssna på en talbok?


Jag lyssnade på "Ett öga rött" när jag pysslade ihop lite julklappar. Jag skulle aldrig kunna läsa den eftersom jag skulle dö i förtid av all språkmisshandling så jag satsade på att lyssna istället. Det funkade hyfsat. Jag menar, man irriterar sig fortfarande på attitydsproblemen som grabben har, och hans snedvridna världsbild, men man slipper iallafall gråta blod över skriftspråket.


Synd att det är så svårt att hitta bra böcker och bra läsare i talboksform, annars hade jag lyssnat på talbok jämt.

Av Elna - 2 december 2008 19:55

På en vecka, sju dagar, har jag sett två hela säsonger av Medium. Säsong 3 och 4. Och nu är det slut! Vad ska jag ta mig till? Det har varit så mysigt att titta på Medium och pyssla samtidigt. Familjen Dubois är så trevlig, och Bridget (mellandottern) är så rolig. Och spännande är det också. Och maken, Joe, skämmer bort Allison så mycket. Nu är det alldeles tyst och jag har inget Medium att sätta på. Jag skulle vilja ha en stereo här, som spelar bra musik. Mysig bakgrundsmusik. Eller en ny serie att streckkolla. Jag får väl börja om från säsong ett igen tills jag kommer på nåt bättre.

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se