Direktlänk till inlägg 6 december 2008

Jag är en hamster

Av Elna - 6 december 2008 17:01

Det sägs att man hamstrar för framtidens ovisshet. Man samlar på sig av livsnödvändigheter ifall något mycket olyckligt skulle inträffa.


Jag är en hamster.


Fast i mitt fall handlar det om slumpartade objekt. Saker som kanske inte alls är livsnödvändiga. Som till exempel påsar. Plastpåsar av alla de slag samlar jag för tillfället i en byrålåda.


Påsar

Varför är en gåta. Man kanske kan komma att behöva en påse att ta med matsäck i. Man kanske kan behöva en påse till konsertkläder nån dag. Hur som helst behöver man ju alltid soppåsar. Men såhär många behöver jag definitivt inte. Inte en chans att jag kan använda alla dessa påsar på en vecka. För när jag flyttar hem lär jag inte slösa mina kilon på flyget på påsar.


Det slog mig att jag funkar likadant när det gäller min ekonomi. Som en hamster. Jag hamstrar ihop pengar till en liten hög och ju större högen är, desto bättre mår jag. Börjar den krympa under ett visst tak får jag ekonomiångest. Så länge jag har en liten hamsterhög kvar så är det lugnt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se