Direktlänk till inlägg 2 december 2008

Ta emot rödpennan med tacksamhet!

Av Elna - 2 december 2008 20:15

Jag vet att många hatar människor som märker ord. Men jag tänker precis tvärtom. Rätta mig! Jag vill utveckla mitt språk och lära mig hur alla ord stavas och används. Om jag av en händelse stavar "hade" med två d, rätta mig! Inte för att just det kommer hända, men ni fattar principen.


Jag kämpar hårt för att inte bli rödpennekärringen som anmärker alla, men det är svårt att låta bli. Texten man läser är skriven av en människa som alltid kommer få en "dum-stämpel" om han/hon inte gör något åt det. Ska man inte säga till då? Upplysa om att de och dem inte är samma sak? Att igentligen stavas med e? Att koncert stavas konsert på svenska och concert på engelska? Att svenskans spendera inte är samma som engelskans spend?


Jag förstår mig iallafall inte på de som hatar att bli rättade. Jag skulle bli tacksam.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Spov

2 december 2008 21:20

I ett inlägg 9 november har du skrivit "deprision". Depression stavas det!

Erkänn att du älskar mig! :P

 
Ingen bild

Spov igen

2 december 2008 21:23

Jag håller förresten med dig, jag förstår heller inte varför man inte vill utvecklas. De gånger jag blivit tillsagd att jag skriver fel skäms jag och gör rätt resten av mitt liv. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se