Direktlänk till inlägg 30 november 2008

Årets julkalender á la Fummel!

Av Elna - 30 november 2008 00:44

Nu har jag gjort färdigt min julkalender och den blev jättefin, trots brist på pysselmaterial. (Det är inte den på bilden). De senaste åren har jag gjort egna julkalendrar. Det är mycket roligare än att köpa en vanlig tavelkalender eller chokladkalender.


För nåt år sedan gjorde jag en kalender med bara Triss-lotter! Dyrt som satan, men ack så roligt. 600:- betalade jag och vad jag minns vann jag ungefär 125:- men det var det värt. Året efter gjorde jag kalendern med blandade lotter. Tia-lotter på de flesta dagarna men Triss på söndagarna, Lucia och Julafton. Också dyrt. Men jag vann mer på Tia-lotterna än på Triss vad jag minns!


I år gör jag en "gör det"-kalender! Jag skriver olika saker på baksidan av små julfärgade lappar med datumen på och sätter upp dem huller om buller på en julig bakgrund. T.ex "pyssla ihop fint julpynt", "brodera en sköldpadda", "ring en vän", "lyssna på Brahms", "ät en lussebulle", osv. Allt ska vara roliga saker, inga måsten. Det går att variera i oändlighet!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se