Direktlänk till inlägg 28 november 2008

PRIMARK

Av Elna - 28 november 2008 23:38

Jag har tänkt på Primark i veckor. Försökt hitta en lämplig dag att gå på. För jag har hört massor om den berömda butiken. Sett påsar överallt på stan. Alla säger att man måste välja sin besökstid med omsorg. "Gå tidigt, helst vid öppningstid". "Gå ABSOLUT inte på helger". "Passa dig för löningsdag". "Har du inte varit på Primark's än?! Du MÅSTE gå dit!" "Det är sinnessjukt billigt där!" "Fast jag hittade inte så mycket där." "Är det värt att gå dit då?" "Självfallet!"


Jag har föreställt mig en blandning av Ullared och H&M fast ännu billigare. Hela denna veckan har jag tänkt att jag ska gå dit, eftersom jag inte haft så mycket att göra. Tyvärr har jag varit förkyld och därför velat ta det lugnt, iallafall de första timmarna på dagen när man är som värst. Så även idag. Men så resonerade jag med mig själv; klockan var två, det regnade ute, löningsdagen hade precis svischat förbi, det var fredag. VAFFAN, jag går till Primarks! Jag var trots allt sugen på att hitta på nåt, sugen på att göra av med pengar. Och på Primarks gör man inte av med jättemycket pengar på ingenting. Man får en SÄCK med saker för jättemycket pengar.


Vid tre var jag på Primarks. Knökat med folk och värre blev det per sekund. Det låg gigantiska högar med fula tröjor som folk våldsamt grävde i i entrén. Köerna som blottades var 40 meter långa. Människor ropade efter varann, stog i vägen, knuffades, trampade på kläder som hamnat på golvet. Efter en stund insåg jag att det var nu eller aldrig och så gick jag lös med min tygsäck till kundkorg. Jag slet åt mig ett par smaragdgröna velourbyxor ur en stor klädhög och gick till kamp.


Ett par slitsamma timmar senare, med en välfylld tygsäck till kundkorg, hungerkramp och huvudvärk stod jag utanför affären. Chockad över att jag överlevt. Överraskad över att den 70 meter långa kön visade sig ha ett slut.

Det var billigt. Sanslöst billigt. Och det var dumt att åka dit en fredagseftermiddag efter löning, hungrig och förkyld. Men jag är ändå nöjd, för jag lyckades hitta en del troféer till löjligt låga priser och det var, minst sagt, en upplevelse! Primarks är en blandning mellan Ullared och H&M. De har ungefär samma klädutbud som H&M, om inte tillochmed bättre. Fina smycken för 15:- styck. Fuskpälsjackor för 250:-. Helfestliga korsetter för 80:-. Exakt likadana väskor som man hittar på Åhléns till en femtedel av priset. 5-pack bomullsstrumpor för 25:-. BH's för 35:-. Cocktailklänningar för 150:-. Prisvärt tycker jag!


Nästa gång ska jag gå en mitt-i-veckan-morgon så att jag kan få prova lite kläder också, för den kön övergick mitt förstånd idag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se