Direktlänk till inlägg 11 november 2008

Hyllning till Ägget

Av Elna - 11 november 2008 21:16


Om jag bara fick äta en sak resten av mitt liv skulle jag välja att äta ägg.

Det går verkligen att variera i det oändliga. Kokt, stekt, äggröra, omelett, pannkaka, och alla möjliga tänkbara efterrätter. Sen jag flyttade till London har jag verkligen levt på ägg. Fast det har mest blivit äggröra eftersom non-stick-stekpannan jag köpte visade sig vara en katastrof där allting fastnar och bränns. Däremot kan man variera äggröra i oändlighet också med en massa konstiga ingredienser; korv, surimi, pesto, lök, ost, paprika, bacon, keso, feta, brödkrutonger. Fast det är förstås Latmans. Det är tråkigt att laga mat till sig själv, så jag slänger bara i det som finns hemma. Inte alltid jättegott, men det mättar och jag får i mig det jag behöver (tror jag). Man kan tro att jag längtar hem till Malmö och min pojkväns glädje över att laga mat...


Fler smarriga rätter där ägget är av stor betydelse:

Gubbröra, Räkmacka, dessertmousser av alla de slag, Crème Brûlée, puddingar, Spagetti Carbonara, Kalvdans, Solöga, kokt ägg med kaviar, spenatsoppa (har alltid ett kokt ägg i), Parfaît, Pasta (iallafall färskpasta består för det mesta enbart av ägg och mjöl), Påskägg, Paj, Majonäs (inte en rätt, men ändå) och Maräng.


Och vad har jag ätit till middag ikväll?   ÄGG!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se