Direktlänk till inlägg 9 november 2008

Ångestdeklaration

Av Elna - 9 november 2008 01:29

Just i detta ögonblick har min pojkvän sina närmsta vänner på besök i Malmö och de har gått på kalas hos en gemensam vän. Varför i hela fridens namn är jag ända borta i London alldeles ensam? Jag har varit både bitter, ensam och missunsam över detta faktum, men ikväll hände ett mirakel. En bekant ville gå på bio med mig! Jag har inte varit på bio på evigheter, men ikväll blev det äntligen av. Vi såg en sprillans ny brittisk komedi och tog ett par öl efteråt. Så just nu är jag faktiskt varken bitter, ensam eller missunsam, jag är snarare tillfreds! Om man jämför hur den senaste veckan har varit vill säga...


Jag kan nog med belägg säga att denna vecka har varit en ny upplevelse för mig. Jag har alltid trott att jag var en av de lyckligt lottade med starkt psyke, och visst har jag förhållandevis starkt psyke, men inte så starkt som jag trott. Denna vecka har begreppet höstdeprision fått en ny innebörd för mig. Jag trodde tidigare att deprision var något man styrde över själv, att man kunde säga åt sig själv att rycka upp sig eller, om man kände för det, gräva ner sig i tyckasyndomsig-träsket. Nu har jag insett att man inte kan det, iallafall inte i "riktig" deprision. Jag har kämpat som en dåre hela veckan med att försöka rycka upp mig, men ingenting jag har gjort har funkat.


Och såklart att jag får ångest i flera lager också. Första lagret består av grundfaktorerna ensamhet, hemlängtan, stress, tristess. Andra lagret består av att jag överhuvudtaget har ångest. Tredje lagret består av att jag verkar vara maktlös över min hjärna. Fjärde lagret är att jag egentligen borde skylla mig själv och försöka göra något åt saken. Femte lagret säger sig självt; att jag väver in mig i FLERA olika ångestlager och inte kan nöja mig med bara ETT.


Såhär har min hjärna hållt på, utan att jag har kunnat röra ett finger. Nu (ta i trä) tror jag dock att jag anar ljuset i tunneln. Lite umgänge kan göra underverk. Nu har jag bara lite lätt prestationsångest inför min fiollektion imorgon som jag, på grund av all annan ångest, inte förberett mig tillräckligt väl inför. Ångest is THE SHIT, bokstavligt talat. Tur att jag inte får uppleva det så ofta (ta i trä).


Todeloo

ps. Todeloo är nog den löjligaste hejdå-frasen jag vet, men jag måste bara dela min fantastiska upptäckt. Todeloo måste betyda "till toan" på engelska, dvs. "to the loo". Fan att Elna Einstein inte kommit på det tidigare. Varför har ingen berättat det för mig? ds.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se