Direktlänk till inlägg 4 november 2008

Jag lever!

Av Elna - 4 november 2008 17:50


Konserten i lördags gick förvånansvärt bra. Trots Stockhausen-eländet lyckades jag (nästan) fokusera och hålla tvångstankarna i chack. Däremot var jag alldeles slut i både kropp och knopp efteråt, så Halloweenfesten var inte ett alternativ (jag slapp alltså beslutsångesten). Istället sträckkollade jag ett par avsnitt Medium, kom på senare att det kanske är ett hyfsat substitut till Halloweenfirande...


Söndagen blev en alltför kort rekreationsdag. Jag har kommit fram till att jag behöver två vilodagar mellan varje tung prestation. Jobba hårt en dag, sen två dagar vila. Eller jobba hårt en vecka, sen två veckor vila. Är inte det ganska vettigt? Synd bara att det inte går ihop sig just nu; igår var det igång igen med ett nytt orkesterprojekt. Ingen vila, ingen ro.


Detta projekt spelar vi dels publikfriande romantisk musik och dels publikfriande modern musik. Romantisk musik brukar vara medelsvår; rolig att spela och logisk på sina sätt. Modern musik är desto svårare; ofta superkrångliga, känsliga och snabba rytmiska passager och atonala melodier, dvs. motsatsen till romantisk musik. Sånt får jag ångest av. Man inser efter första pinsamma repet att det är helt omöjligt att fuska sig igenom och att man kommer bli tvungen att lägga X antal timmar på att försöka lära sig helvetet. Palla!!! Därför är jag lite deppad just nu.


Jag behöver något roligt att se fram emot. Hmm.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se