Direktlänk till inlägg 20 oktober 2008

Givmild i Juletid

Av Elna - 20 oktober 2008 20:22


Finns det något bättre än att känna sig generös?


Jag älskar att ge bort presenter. Allt är liksom kul! Att fundera ut den fyndigaste, mest träffande eller helt enkelt den ultimata gåvan. Att leta upp och köpa eller pyssla ihop den. Att slå in paketet med omsorg och massa krusiduller.


Jag har längtat till julen sen juli, jag skojar inte. Ända sen jag visste att jag skulle till London hela hösten har jag funderat på hur mina julklappar ska te sig i år. Om jag ska inhandla allt i London och göra en grej av det, eller om jag ska fixa allt när jag kommer hem i mitten på december. Sen jag flyttade hit har jag fönstershoppat efter tänkbara julklappar och skrivit fjorton listor med olika idéer. Jag kan knappt hålla mig!


Pratade med mormor i telefon häromdagen, och hon är faktiskt likadan. Hon inhandlar alla sina julklappar i början på oktober då hon fortfarande är kvar i sommartorpet, där finns nämligen en affär som hon alltid har handlat sina julklappar i. Hon köper också klappar till precis alla vi firar jul med. Annat skulle inte gå, hur skulle det te sig om man köpte julklappar till valda delar av familjen..? Då skulle ju de uteblivna bli ledsna, och det går ju inte på julen... Fast ibland kan det vara jobbigt. Särskilt när man firar jul med släktingar som man sällan träffar och som man inte känner så väl. Då blir det lätt att man ger kanonpresenter till de man känner och mindre träffande eller snarare mer allmäna presenter till de man inte känner, och det är ju trist. Skulle det vara bättre om man bara köpte julklappar till de man vill?


Näe, det tål att funderas på! Och det kräver sin tid! Tur att jag började redan i juli..!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se