Direktlänk till inlägg 17 oktober 2008

Vad är det med engelsmän och brandskräck?!

Av Elna - 17 oktober 2008 13:53

Herregud. När jag flyttade in här för en dryg månad sen fick jag ett tjockt häfte. På första sidan stog det "Welcome" och det var ju trevligt. Sen följer inte mindre än SJU sidor om deras knäppa "fire safety"-information. HERREGUD säger jag bara.


Utdrag ur häftet:

"PLEASE NOTE - for safety reasons the following are not permitted under any circumstances in the hostel.

  • Candles whether lit or unlit (either in bedrooms or in communal areas such as kitchens).
  • Fireworks
  • Incense, joss sticks, oil lamps or aromatherapy oil burners.
  • Laser pens
  • Fondue sets or chip pans
  • Fairy lights or snake lights
  • Gas heaters"

"ELECTRICAL EQUIPMENT

Electric heaters, toasters, hair dryers and irons etc, are not suitable for the electrical circuit & overloading is a fire hazard. All extension leads/boards must also be authorised by the office, & secured safely in the room to prevent trailing leads.

  • Private electrical equipment must not be used in rooms without the Warden's permission.
  • Any unauthorised electrical equipment found to be in use or suspected of having been used will be confiscated. It will not be returned until your departure in view of the very great danger caused to other residents by the risk of fire."

...behöver jag nämna att jag i morse vaknade av ett inte så sällan förekommande brandalarm-test?!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se