Direktlänk till inlägg 8 oktober 2008

Början på något lärorikt

Av Elna - 8 oktober 2008 02:46


Hej och hjärtligt välkomma till min värld.


Jag har funderat ett tag på det här med blogg. Varför existerar överhuvudtaget fenomenet? Har dagens människor inte tillräckligt mycket vänner att ventilera med, eller har vi för många så att vi väljer att ventilera till alla på samma gång?


Jag har länge hållt mig utanför bloggvärlden på grund av förakt för amatörpublicerandet, men för ett par veckor sedan började jag läsa de större bloggarna. Visst, det är lättsam underhållning. Har man ingen TV kan det vara ett hyfsat substitut.

Men alltså, finns det verkligen ett oändligt behov av bloggar? På blogg.se startas det mellan 1500 och 2000 nya bloggar per dag. Man blir inte direkt lockad av att joina den klubben...


Här är jag ändå med min blogg. Den första och sista jag kommer ha.

Anledningen till att jag startade den, trots mitt förakt, är något komplicerad. Tanken är att jag ska ha något som fördriver min tid, något som kan trigga igång min tankeverksamhet och något som kan utveckla mitt skrivande. Tänk om man kan bli bättre på att solla ut vad som är intressant för andra, vore inte det fint? Konsten att berätta en historia så att man inte spoilar poängen... Jag vill inte bli en av alla ointressanta bloggare som bara  vill bli sedda. Jag ska ha en kvalitetsblogg!

Jag skriver alltså inte för läsare utan för mig själv, egocentrisk som jag är.


:)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elna - 19 april 2009 12:56

Glad Påsk i efterskott!   Jag ids inte riktigt skriva blogg längre. Det var liksom mest ett tidsfördriv för mig under tiden jag var i Don Lon. Skrivarinspirationen dog ut totalt när jag kom hem. Sen var det ju så att jag inte hade så mycket annat at...

Av Elna - 26 december 2008 14:10

Nu har jag varit i min sommarby och firat jul med halva tjocka släkten! Det var jättemysigt, fast lika stressigt som alltid trots att alla önskat sig en lugn jul. Det blir så med min släkt. Alltid panik, särskilt när maten ska fram och under julklapp...

Av Elna - 20 december 2008 13:44

Igår kläckte pojkvännen en briljant julklappsidé. Hans kära far har ett fantastiskt intressant vokabulär, som en gamle skribent han är, och det inte utan att min pojkvän och hans syster lagt märke till det. De har alltså suttit och skrivit ner alla f...

Av Elna - 14 december 2008 19:06

Ååå så skönt det är. Äntligen hemma för gott. Slippa gå och lägga sig ensam om kvällarna. Träffa alla man saknat. Slippa prata engelska. Kunna diska sin disk med riktigt diskmedel och riktig diskborste. Sitta i en ordentlig soffa. Surfa med snabbt in...

Av Elna - 13 december 2008 13:22

Om tjugo minuter ska jag börja göra mig iordning, gå på toa en sista gång, packa på mig väskorna, och vandra till busshållplatsen i ösregn. Just nu är mitt rum en opersonlig håla med en massa väskor. Tjejen som ska bo här efter mig har varit här och ...

Presentation

Omröstning

Känner du mig?
 Ja
 Nej
 Bara via Fummel

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fummel med Blogkeen
Följ Fummel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se